Amb una superfície de 10.000 metres quadrats, el Canòdrom Meridiana, inaugurat el 1964, és una obra dels arquitectes Antonio Bonet i Josep Puig Torné. Una impressionant estructura de para-sols penjants i una grada inspirada en l’estètica industrial dels anys cinquanta va fer que guanyés el premi FAD de disseny tan bon punt es va inaugurar el recinte.

L’edifici del Canòdrom és un bon exemple de l’arquitectura lineal i purista dels anys seixanta, amb una forta influència de l’estil industrial. La construcció, que encara es conserva tal com es va projectar, té dues plantes. La primera és una prolongació dels terrenys a peu de pista, on l’el·líptica de 265 metres marca el traçat. La segona planta s’alça completament separada del terra amb pilars metàl·lics i es transforma en un mirador. Vist des d’una perspectiva més elevada, semblen les ales d’un avió, i tot el conjunt té un aspecte molt dinàmic.

Durant molts anys, fins al seu tancament el 22 de febrer de 2006, el Canòdrom va ser un punt d’oci per a les famílies andreuenques, ja que estava envoltat de zones verdes que feien les funcions de parc.
Sota l’impuls de la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) s’inicia el procés cap a la remodelació definitiva de l’espai i l’acolliment del pioner Parc de Recerca Creativa per a dotar a la ciutat d’un punt de trobada a les indústries creatives on es puguin desenvolupar projectes de caire empresarial.